Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Партньори по проекта са Сдружение на Югозападните общини и  SOCIAL ENTERPRISE COALITION, Великобритания.
Създаване на мрежа на социални предприятия за прилагане на иновативни маркетингови стратегии

Първа работна среща за създаване на Мрежа за социално предприемачество в Югозападна България

News

На  30 април  2014 г. в заседателната зала на х-л „Езерец”, гр. Благоевград, община Благоевград, Република България, се проведе първата работна среща по проект „Създаване на мрежа на социални предприятия за прилагане на иновативни маркетингови стратегии”, изпълняван от Сдружение на Югозападните общини в партньорство със Соушъл Ентерпрайз Коалишън, Великобритания и финансиран по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси».

 

За участие в срещата бяха поканени представители на всички целеви групи - Местни власти от областите Благоевград и Кюстендил – общините Банско, Белица, Благоевград, Бобов дол, Бобошево, Гоце Делчев, Гърмен, Дупница, Кочериново, Кресна, Кюстендил, Невестино,  Петрич, Разлог, Рила, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Симитли, Струмяни, Трекляно, Хаджидимово и Якоруда; Регионални власти – Областни управи с административни центрове Благоевград и Кюстендил и териториални структури на АСП в двете области; Социални предприятия на територията на двете области. 

            Активно участие в срещата взеха петдесет представители на описаните групи. Програмата на  работната среща включваше представяне на проекта, на партньорите по проекта, представяне на потенциалните участници в мрежата за социално предприемачество и обсъждане на работна програма на мрежата и индикативни дати за следващи дейности.

            Проектът беше представен от неговия ръководител – Любица Томова, която запозна подробно присъстващите с целите, планираните дейности и очакваните резултати. Тя представи водещата организация – Сдружение на Югозападните общини и партньорската организация - Соушъл Ентерпрайз Коалишън, Великобритания.

            Присъстващите представители на целевите групи представиха организациите, които представляват и отношението им към създаване на мрежа за социално предприемачество в България.  Това всъщност беше и първата обратна връзка от целевите групи към СЮЗО. Всички присъстващи изказаха положително отношение към реализацията на проекта и заявиха желание и готовност да се включат в следващите проектни дейности.

            По време на работната среща на участниците бяха предоставени работни пакети, включващи папка, пад, химикал и разпечатки на три презентации, обхващащи основните моменти от работната програма на срещата.

            Всички предоставени материали отговаряха на изискванията за визуализация на ОП «Развитие на човешките ресурси». В заседателната зала, където се проведе срещата бяха лазположени два информационни банера на проекта.

            Срещата беше отразена от местните и регионални медии.

            В резултат на работната среща, представителите на целевите групи се запознаха с проекта и организациите, които го изпълняват; всички представители на целевите групи представиха своите организации, като акцентираха върху отношението им към социалното предприемачество; всички представители на целевите групи заявиха категоричното си желание да бъде създадена мрежа по социално предприемачество и да участват в реализирането на проектните дейности; обсъди се работната програма на мрежата и се набелязаха индикативни дати за следващи срещи.

Онлайн потребители

В момента има 5  гости и няма потребители и в сайта

За проекта

Този сайт е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение на Югозападните общини носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика на Република България.

Намерете ни:

  

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  +359 73 88-22-75
  +359 73 88-26-81
 ул. Т. Александров 23, ет. 3, офис 32  Благоевград, 2700, България