Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Партньори по проекта са Сдружение на Югозападните общини и  SOCIAL ENTERPRISE COALITION, Великобритания.
Създаване на мрежа на социални предприятия за прилагане на иновативни маркетингови стратегии

Учебно пътуване на членове на мрежата за социално предприемачество


На 22 и 23 януари 2015 г. в заседателната зала на х-л „Банско СПА енд Холидейз”, гр. Банско, община Банско, Република България, се проведе обучение за членовете на Мрежата за социално предприемачество в Югозападна България по проект „Създаване на мрежа на социални предприятия за прилагане на иновативни маркетингови стратегии”, изпълняван от Сдружение на Югозападните общини в партньорство със Соушъл Ентерпрайз Коалишън, Великобритания и финансиран по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси».За участие в срещата бяха поканени представители на всички целеви групи - Местни власти от областите Благоевград и Кюстендил – общините Банско, Белица, Благоевград, Бобов дол, Бобошево, Гоце Делчев, Гърмен, Дупница, Кочериново, Кресна, Кюстендил, Невестино, Петрич, Разлог, Рила, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Симитли, Струмяни, Трекляно, Хаджидимово и Якоруда; Регионални власти – Областни управи с административни центрове Благоевград и Кюстендил и териториални структури на АСП в двете области; Социални предприятия на територията на двете области.

Активно участие в срещата взеха петдесет представители на описаните групи. Програмата на обучението включваше следните модули: Социалното предприятие – ключови характеристики, модели, възможни дейности и услуги; Преглед на европейските практики в развитието на социалното предприемачество; Социалните предприятия във Великобритания и въздействието им върху обществото; Бизнес план за създаване на социално предприятие; Иновативни маркетингови стратегии или как да представим социалното предприятие на пазара; Институционална подкрепа за социалните предприятия в България; упражнения и дискусии.

Отделните обучителни модули бяха представени от Любица Томова – ръководител проект; Надежда Кукова – координатор; Шарлот де Руивер – представител на Соушъл Ентерпрайз Коалишън.

Присъстващите представители на целевите групи участваха в упражнения и работа по групи за разработване на бизнес план за създаване на социални предприятия, оценка на активите, ценообразуване, SWOT анализ, анализ на конкурентната среда.

По време на обучението на участниците бяха предоставени работни пакети, включващи папка, пад, химикал и разпечатки на презентации, сборник с добри практики на елекронен и хартиен носител.

Всички предоставени материали отговаряха на изискванията за визуализация на ОП «Развитие на човешките ресурси». В заседателната зала, където се проведе срещата бяха лазположени два информационни банера на проекта.

Няма статии в тази категория. Ако се показват подкатегории на тази страница, то те може да съдържат статии.

/

Онлайн потребители

В момента има 5  гости и няма потребители и в сайта

За проекта

Този сайт е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение на Югозападните общини носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика на Република България.

Намерете ни:

  

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  +359 73 88-22-75
  +359 73 88-26-81
 ул. Т. Александров 23, ет. 3, офис 32  Благоевград, 2700, България